Шоколадови барчета

Тези шоколадови барчета започнах да правя с огромен кеф още миналата седмица. За съжаление в деня, в който ги направих, се разболя най-малкото ми дете с чревен вирус, след 2 дни се включи най-голямото и накрая, когато вече се радвах, че всичко е минало, се разболя и средната. Ние с мъжа ми също изкарахме вируса, но на крак както се казва. Когато и трите ти деца са болни нямаш време и ти да си болен, някой трябва да вари чай и да носи кофи и гърнета ???

Та да се върнем на темата – шоколадови барчета. Вдъхнових се от Ваня Висарионова от FitBabyHotMama и нейните бонбони, но накрая се получи нещо съвсем различно. Типично в мой стил ???

И понеже никой не можеше да ги яде миналата седмица ги прибрах във фризера, докато стабилизираме стомасите. Днес вече ги извадих от фризера, потопих в разтопен бял веган шоколад и чакам да се отпуснат, за да си хапна 1-2-3…

Шоколадови барчета:

Продукти:

? 100 гр кокосов крем (тахан), разтопен на водна баня

? 200 гр фурми, обелени и обезкостени

? 100 мл вода (може да се замени с кокосово или друго мляко или с ябълков сок)

? 50 гр черен шоколад (90% поне)

? 2-3 с.л. фъстъчено масло (или лешников/бадемов тахан)

? 1-2 с.л. сурово какао на прах

Начин на приготвяне:

  1. Измиваме хубаво и накисваме за 10 минути фурмите. Белим ги и махаме костилките. Слагаме ги в блендера, заедно с водата и блендираме. През тоа време на водна баня разтапяме кокосовия крем и шоколада.
  2. Добавяме към фурмите какаото, разтопените шоколад и кокосов крем и фъстъченото масло и отново блендираме до хомогенност.
  3. Ако имаме силиконови форми за барчета или бонбони ги напълваме и слагаме във фризера да стегнат. Аз изсипах в една тава, покрита с прозрачно фолио (или хартия за печене) и заравних хубаво. После нарязах на правоъгълни парчета и потопих в разтопен на водна баня бял веган шоколад.

Да ви е сладко и споделено! И бъдете здрави!

А тук давам идеи за други барчета:

https://blagini.eu/surovi-barcheta-s-kokos/
https://blagini.eu/surovi-barcheta/
https://blagini.eu/chudni-barcheta-s-elda/

Вземете последните ни новини направо във вашата пощенска кутия