Сурови барчета с кокос

Тези сурови барчета с кокос се родиха в следствие на шоколадовите яйца от предната публикация ( линк тук ). Половината крем ми остана и се чудех какво да го направя. Не се чудих дълго и реших да направя сурови барчета с него. Станаха чудни! И много бързи и лесни. Направо да не повярва човек, че давам лесна рецепта ???

Сурови барчета с кокос:

Продукти за тестото:

? 150 гр кокосова сметана за разбиване

? 1 с.л. мед ( течен )

? 50 гр кокосов крем ( тахан )

? 50 гр бял веган шоколад

? 100 гр фино смлени бадеми или брашпно

? овесено брашно до гъсто тесто ( около 100 гр )

Продукти за карамела:

? 100 гр пресни фурми или паста от фурми

? 100 гр кокосова сметана за разбиване ( или гъстата част на кокосово мляко от консерва )

? 2 с.л. орехов тахан ( или друг по избор )

За заливката:

? сурови ядки ( аз ползвах орехи )

? шоколад по избор ( бял и черен с кокосова захар )

Начин на приготвяне:

  1. На водна баня слагаме в купа сметаната, кокосовия крем, меда и белия шоколад и бъркаме до разтапяне и хомогенизиране.
  2. С кафемелачка мелим бадемите и овесените ядки. Добавяме ги постепенно към крема в купата и бъркаме до гъсто тесто, което не лепне. Добавяме още брашно ако има нужда, но не прекаляваме да става прекалено твърдо, защото докато попива в хладилника през нощта брашната попиват течността и тестото се стяга.
  3. Разстиламе на дъното на правоъгълна форма ( моята е силиконова за хляб, но може и в стъклена или пластмасова, застлана с прозрачно фолио за по-лесно изваждане ), заравняваме хубаво и прибираме в хладилника за поне 6-8 часа, най-добре за 1 нощ.
  4. В чопър/кухненски робот слагаме сметаната и фурмите и мелим до гладък крем. Добавяме тахана и мелим още малко.
  5. Разстиламе карамела върху стегналия блат, поръсваме сурови орехи или други ядки по желание и прибираме във фризера да стегне хубаво.
  6. Вадим от формата, нарязваме на правоъгълници и овалваме в разтопен на водна баня шоколад по избор. Подреждаме върху хартия за печене и прибираме в хладилника. Хапваме с наслада и в компанията на любими хора!

Да ви е сладко!

Вземете последните ни новини направо във вашата пощенска кутия