Бонбони с малиново сърце

Тези бонбони с малиново сърце се родиха след поредното готвене на този веган малинов тарт. Бързах и направих само два тарта и ми останаха половината съставки. Реших, че няма да ми се прави отново същото като се върна от работа и затова малиновото кули го насипах в едни мини сферични форми за ледчета и ги замразих. А остатъка от тестото (сурово), прибрах в хладилника да стегне.

На другия ден (събота) се заех да направя бонбоните. Оставаше само да се оформят, да им се сложи сърце и да се овалят в шоколад. Детска игра. Голямата ми дъщеря се справи сама и то доста бързо. И добре, че сърцевината беше замразена, че иначе бонбоните щяха да са изчезнали още същия ден. При мен се получиха 20 бонбона, ние сме петима…смятайте 🙂

Обичам бонбони с пълнеж. И друг път съм правила подобни, миналата година бяха с ягодово сърце. А сега, макар да не е още сезонът на малините, използвах последните си запаси от замразени малини от лятото. Следващия път – с ягоди, задават се скоро истинските, само още 2 месеца.

Бонбони с малиново сърце:

Продукти за 20 бр:

За блата:

 • 40 гр овесени ядки, смлени на брашно
 • 40 гр смлени сурови орехи
 • 80 гр пресни фурми, обезкостени
 • 25 гр бял веган шоколад, разтопен на водна баня с 25 гр кокосово мляко, твърдата част от консерва

За малиновото кули:

 • Около 100 гр малини (замразени или пресни)
 • 1-2 с.л. кленов сироп или мед (медът го добавям след термичната обработка)
 • 1 с.л. лимонов сок
 • 1/2 к.л. агар агар с 1-2 с.л. вода

Шоколад по избор за овалване, около 100 гр

Начин на приготвяне:

 1. Всичко се блендира хубаво и се прибира в хладилника да стегне за 2-3 часа.
 2. От малините и кленовия сироп се вари сладко за около 3-5 минути на среден огън. Добавя се когато се е редуцирала наполовина течността на малините агара с вода и се изключва котлонът. Охладжа се леко, добавя се лимоновия сок (и медът, ако сте решили да ползвате вместо кленов сироп). Прецежда се през цедка, охлажда се и се замразява във форми за ледчета сферички или други мини форми за лед.
 3. Късаме топчета от тестото, правим го на плоско късче, слагаме замръзнала сферичка вътре и го затваряме хубаво от всички страни. Потапяме в разтопен шоколад по избор и охлаждаме. Изчакваме около час да се размрази сърцето на бонбона и хапваме с наслада.

Да ви е сладко и споделено! И пролетно, слънчево и щастливо на душата!

Вземете последните ни новини направо във вашата пощенска кутия