Сурови бонбони с пълнеж

Тези сурови бонбони с пълнеж от крем с ягоди и кашу са направени с остатъците от тези мини ягодови чийзкейкчета. Остана ми доста блат и се зачудих какво да го правя. Веднага ми хрумна, че мога да го направя на бонбони, но не обикновени, а с пълнеж!

На помощ ми се притече една силиконова форма за ледчета – мини сфери. Стават чудни сферични ледчета за охлаждане на напитки, но стават също и за топчета от крем. Когато кремът замръзне се вади лесно от формата и веднага се обвива с блата. Бързо, лесно, а резултатът след това е впечатляващ както за очите, така и за небцето! Обещавам!

За още по-голям разкош потопих в ратопен черен шоколад бонбоните. Може да използвате и бял или млечен, но според мен с черен стават най-добре, защото блатът е достатъчно сладък.

Сурови бонбони с пълнеж:

Продукти за сърцевината:

Това са продукти, достатъчни за 6 мини чийзкейкчета във форма за мъфини плюс 25 бонбона с размер на мини орех. Ако искате да направите само бонбони, продуктите ще са много, намалете на половина всичко. Но има опасност блендерът да не може да смели толкова малко количество.

? 100 гр накиснато сурово кашу

? 50 гр кокосово масло, разтопено

? 25 гр какаово масло

? 2 с.л. мед

? 50 гр пресни ягоди

? 1-2 с.л. лимонов сок

Продукти за блата:

По същия начин, намалете на половина всичко, чопърът би трябвало да се справи с по-малко количество.

? 100 гр сурови орехи

? 20 гр конопено белено семе

? 20 гр конопен протеин (2 с.л.)

? 20 гр рожково брашно (може и какао, но моето беше свършило)

? 150 гр пресни фурми (или паста)

Начин на приготвяне:

  1. Мелим добре отцеденото кашу, заедно с лимоновия сок и разтопеното кокосово масло в блендер. После добавяме разтопеното какаово масло, леко затоплен мед и нарязаните ягоди. Мелим до гладък крем.
  2. Насипваме в мини сферичните формички и замразяваме за поне 30 минути. През това време правим блата.
  3. Мелим всичко, без фурмите, в чопър/кухненски робот на фини трохи. Добавяме фурмите и мелим до лепкаво тесто. Ако има нужда с ръце доомесаме на тесто.
  4. Вадим замразения крем и бързо оформяме топчета от блата, сплескваме топчето блат, слагаме една сфера крем в средата и обвиваме с блата. Правим това за всичките бонбони.
  5. Разтопяваме на водна баня черен шоколад (около 50 гр) и овалваме всички бонбони един по един. Подреждаме върху хартия за печене и прибираме в хладилника.

Хапваме с наслада и внимаваме да не изядем повече от 3-4-5 наведнъж. Увличащо е!

Да ви е сладко и споделено!

Вземете последните ни новини направо във вашата пощенска кутия