Сурова торта Марс

Тази сурова торта Марс се роди след като получих поръчка от приятелка за торта за рождения й ден. Съчетах направата й с трите, които имах да правя за празненствата на моята 10 годишна рожденичка. Така правих 4 торти, 2 по 2 еднакви! Бързо, лесно, вкусно! И почти всички за други хора, т.е. не се лепнаха на моята талия ??? Аз си опитах само едно парче от нашия Марс.

И смело мога да кажа ( потвърдено от най-добрата ми приятелка ), че това е най-вкусната ми торта досега. Стана наистина космическа! Само марсианци нямаше ???

Но даже децата я харесаха, и то не по-малко от другата, класическа – Тирамису гостите. Тази сурова торта Марс си беше за нас и за гостите ни вегани, но и други си хапраха от нея с кеф ?

От 4 торти накрая едва скатах едно парче, за да го снимам днес ? Но все пак успях!

Сурова торта Марс, 16 см диаметър:

Продукти за блат:

✔ 100 гр сурови бадеми

✔ 100 гр сурови обезкостени фурми

✔ 1 с.л. сурово какао на прах

✔ 1 с.л. конопено семе

✔ 1-2 с.л. лешников тахан

Продукти за бял крем:

✔ 100 гр кокосово мляко

✔ 100 гр пресни фурми, обелени

✔ 50 гр кокосово масло

✔ 50 гр какаово масло

✔ 50 гр сирене от кашу

✔ 20-30 гр кокосов крем (тахан)

✔ 20-30 гр лешников тахан

Продукти за карамелен слой:

✔ 50 гр лешников тахан

✔ 50 гр пресни фурми, обелени

✔ 50 гр кокосово мляко/сметана

Заливка:

✔ 50 гр черен суров шоколад

✔ 50 гр кокосово мляко/сметана

Начин на приготвяне:

  1. Мелим ядките в чопър, заедно с конопеното семе и какаото. После добавяме фурмите, пак мелим. Накрая добавяме тахана и мелим до лепкаво тесто. Разстиламе на дъното на форма за торта с диаметър 16 см. Прибираме в хладилника.
  2. Разтопяваме на водна баня маслата, сиренето от кашу и млякото в отделни купички. Белим внимателно фурмите ( ако ги накиснем за 30 минути се белят по-лесно ).
  3. В блендер слагаме стопленото кокосово мляко и фурмите и мелим до гладък крем. Добавяме маслата, кокосовия крем и кашуто и пак мелим. Накрая добавяме тахана и пак блендираме.
  4. Изливаме крема върху блата и прибираме в хладилника за няколко часа или във фризера за 1 час. Когато стегне добавяме карамеления слой отгоре.
  5. Карамела правим като слагаме кокосовото мляко и обелените фурми в робот и мелим. После добавяме тахана и отново разбиваме. Става хубав лепкав карамел ??? Разстиламе върху крема и отново прибираме в хладилника.
  6. Разтапяме на водна баня шоколада, заедно с кокосовото мляко/сметана и заливаме тортата. Отново в хладилника.

Хапваме с наслада, затворени очи и ръмжейки! Бавно и безгрижно! Като 10 годишно дете ❤❤❤

Вземете последните ни новини направо във вашата пощенска кутия