Сникърс бонбон на клечка

В този горещ летен ден какво по-подходящо от едни топящи се в устата близалки сникърс. С плътен, истински вкус, натурални съставки и мека, топяща се сърцевина от фъстъчено масло и мед.
На клечка (хартиена сламка), за да не си цапате ръцете с шоколад ???

За сърцевината:
? 2с.л. фъстъчено масло ??
? 2с.л. течен мед ??
? формичка за лед – топчета

За блата:
? 50гр бадеми ???
? 50гр орехи(може да замените с ядки по избор)
? 100гр овесени ядки(или брашно)
? 150гр пресни обезкостени и обелени фурми
? 3ч.л. какао на прах

За шоколадовата заливка:
? 30-40гр черен/млечен/бял шоколад ?
или
? 25гр какаово масло
? 2ч.л. кокосово сухо мляко на прах
? 1ч.л.кокосова (или кафява) пудра захар

Начин на приготвяне:
1. В купичка смесваме фъстъченото масло и меда. Разбъркваме хубаво и пълним формички за лед – малки топчета.

2. С кафемелачка (вкъщи я ползвам за всичко друго, но не и за кафе ?) мелим на няколко пъти овесените ядки с по грабка ядки. Ако мелим само ядките в кафемелачка, ще залепнат от маслото в тях по ножа на кафемелачката. А така се смилат много фино и не залепват. Изсипваме „брашното“, смелено така, в чопър/блендер/робот.

3. Добавяме какаото(аз отделих първо малко без какао за бебето) и фурмите и мелим до хомогенна смес. Омесваме с ръце да се получи тесто и прибираме в хладилник или фризер за 15-20 минути да се охлади и стегне.

4. Вадим замръзналите топчета халва(вкъщи на тахан с мед казваме халва ? ) от формичката и действаме бързо, защото бързо се отпускат.

5. Взимаме от охладеното тесто едно топче, колкото орех, правим си първо хубаво топче, после го сплескваме, слагаме замръзналото топче по средата и събираме на топка краищата. Да не се подава никъде вътрешността, защото ще изтече иначе.

6. Оформяме така всиките топчета и слагаме в хладилник, трябва да са стегнати.

7. Разтопяваме на водна баня шоколада(или си правим бял домашен, аз направих и двете, заради децата) с лъжичка кокосово масло.

8. Набучваме бонбоните на хатиена сламка или клечка, или ги оставяме като бонбони. Овалваме ги в разтопения шоколад и охлаждаме. Ако искате още по-силен сникърс вкус, оваляйте след шоколада натрошени печени фъстъци.

Най-добре е да престоят поне една нощ (две никой няма да го остави ?) и да се хапват на другия ден, за да попият хубаво ароматите и вкусовете. И овесеното брашно също. Но и веднага да ги хапнете, няма да сбъркате, от опит го казвам ???

Да ви е сладко!

Вземете последните ни новини направо във вашата пощенска кутия