Домашен сандвич

Завръщам се с един бърз обяд.

Има дни, в които имам време, но не ми се готви. Тогава спретвам нещо набързо, което съдържа в себе си и салатата, все пак свежите зеленчуци са важна част от храненето.От известно време правя отново домашен хляб с квас. Все по-добра ставам, но все още не толкова добра, че да покажа целия хляб. Но и това ще стане скоро ?

Днес, въпреки че имам крем супа от броколи, останала от вчера, ми се хапваше нещо различно. Отдавна не бях правила принцеси. И понеже сме на пости с мъжа ми, принцесите са постни.

Филийка квасен хляб, намазана с домашна лютеничка, поръсена с чубрица от градината на мама(ммм, какъв аромат!), филиран с белачка за картофи морков, тофу с босилек, маслинки стафида, сирене от кашу и малко домашна оризово-слънчогледова-кашуна сметана отгоре за разкош! Запича се за 10-на минути във фурна и после се гарнира с прясна рукула, спанак и/или друга зеления по избор, малко авокадо, чери доматки и пресен морков.

По нищо не отстъпва на принцеса с кашкавал или пица, а е в пъти по-полезно!

Оризова сметана:

2 шепи ориз (кафяв басмати, най-добре накиснат предварително за поне 8-10 часа) се варят с 2-3 скилидки чесън, пръчка копър, сол и черен пипер.

2 шепи накиснато сурово кашу се добавят към сварения ориз, малко хранителна мая и всичко се блендира или пасира. С блендер става по-гладък сос. Добавя се вода, ако е необоходими, до гъстота на боза или малко по-гъсто.

Съхраняваме в чист буркан в хладилник за 2-3 дни и ползваме за различни печива или сосове.

Бон апети!

Вземете последните ни новини направо във вашата пощенска кутия